Kā atjaunot enerģijas rezerves?


Mūsu enerģija ir kā leģendām apvītais putns Fēnikss, kurš sadeg līdz pelniem un vēlāk no tiem atkal atdzimst. Visizplatītākā kļūda ir uztvert šīs sajūtas kā kaut ko sliktu. Galu galā emocionāli un garīgi iztukšošanās brīži ir absolūta normāli ikvienam.

Kā tad atjaunot un saglabāt enerģiju līdzsvarā?

Bieži vien ir dzirdēts, ka pagātnes atmiņas nevajag lieki traucēt. Viss, kas bijis, ir pagājis. Un sava daļa patiesības tajā arī ir. Galu galā bijis daudz grūtu brīžu, nepamatotu cerību, saplīsušu trauku, taču tā visa ir pieredze, caur kuru esam attīstījušies. Garīgās labsajūtas un enerģijas atjaunošanai dažkārt mums patiešām nenāktu par skādi uz brīdi galvā atvērt iedomātu lodziņu ar nosaukumu “atmiņas”, lai palīdzētu sev tieši tagad. Runa gan šoreiz ir par tām labajām atmiņām, kas ir līdzīgas spilgtam lukturim, - tās var apgaismot mūsu šodienu pat, ja notikušas jau sen.

Atmiņu ceļojumā dodieties kādā vietā, kurā neviens jūs netraucēs. Jūs variet apgulties, apsēsties... Galvenais nosacījums, lai jūtieties pietiekami ērti gaidāmajam ceļojumam.

Izvēlieties dažas no savas dzīves siltākajām atmiņām. Ievelciet dziļu elpu un izdzīvojiet tās pa jaunam. Katrs laimīgs smaids, katrs laipns vārds, katrs silts skatiens… Ļaujiet sajūtām jūs piepildīt. No pirkstiem līdz matu galiem. Un tikai tad, kad jūtieties vislabāk, drīkstiet lēnām atvērt acis.

Šis paņēmiens palīdzēs jums atjaunot enerģijas līdzsvaru un uzlabot labsajūtu. Laime ne vienmēr ienāk mūsu dzīvē, dažreiz mums tā ir jārada pašiem.